Wie zijn de Verloskundige(n) in Amsterdam?

Anke van den Bergh: verloskundige

In 1983 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam en na een omweg via Roosendaal, Zwolle en Enschede in 1996 teruggekeerd naar mijn lievelingsstad Amsterdam. Sindsdien werk en woon ik in Amsterdam West.
Ik haal er veel voldoening uit om aanstaande ouders voor te bereiden bij de veranderingen die voor de deur staan en probeer hen daar de de juiste (medische) zorg te geven, afgestemd op persoonlijke wensen en situaties. In 2010 heb ik  mijn  certificaat voor het maken van termijnecho’s behaald. Ik heb de cursus Centering Pregnancy gevolgd en heb plannen om hiermee binnenkort te starten in onze praktijk.
Sinds 2005 ben ik lid van de hoofdredactie van de GroeiGids. Dit is een reeks van informatieboekjes waarvan je in de zwangerschap de delen Zwanger, Borstvoeding en Kraam krijgt. Het Ouder- Kindteam geeft je in het kraambed deel 0-4 Jaar. Hierdoor ben ik  meer bewust geworden van de invloed die  ervaring van je eigen opvoeding op die van het kind heeft. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en fiets met plezier door Amsterdam.

Sanne Hoep: verloskundige/echoscopiste

Sinds 2014 ben ik werkzaam als verloskundige en werk sinds 2015 bij VIA. Naast verloskundige ben ik ook werkzaam als echoscopiste in onze praktijk. De multiculturele samenleving in Amsterdam West spreekt mij erg aan. Ik wilde van jongs af aan al verloskundige worden. Ik vind het bijzonder om zwangere vrouwen en hun partner te begeleiden in zo een mooie periode, namelijk het krijgen van een kind. De diversiteit van het vak vind ik erg leuk. Ik sta voor verloskundige zorg op maat, op individuele cliënten afgestemde begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed. Doordat we bij VIA in een klein team werken, biedt dit de mogelijkheid om een nauwe band op te bouwen met jou als cliënt.

Vera Sturm: verloskundige

Ik ben sinds 2019 verloskundige en een geboren brabandse die nu ruim 11 jaar in Amsterdam woont. Vanaf kinds af aan droomde ik er al van om Verloskundige te worden. Via een studie omweg is deze droom gelukkig uitgekomen. Wat een voorrecht om (aanstaande) ouders in de bijzondere periode van zwangerschap, geboorte en het kraambed te mogen begeleiden!
Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Eva Dessing, verloskundige

In 2021 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sindsdien werk ik met veel plezier bij VIA. Zelf woon ik ook in Amsterdam Nieuw-West en voel me erg thuis in deze buurt. Het mooiste aan het vak vind ik dat elke zwangerschap, bevalling en kraamtijd uniek is en dat het toch altijd een klein wonder blijft. Juist daarom is persoonlijke zorg die aansluit op jullie behoefte zo belangrijk.

Onze assistentes Els of Natalie staan jullie iedere werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur graag te woord

Els Blom

Fenna van der Molen, verloskundige,
BIG-nummer: 59920524003

 


Verloskundigen in Opleiding

Wij zijn een vaste stage-plaats voor verloskundigen in opleiding.
De verloskundige in opleiding stelt zich op deze pagina aan je voor.