Wie zijn de Verloskundige(n) in Amsterdam?

In 1983 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam en na een omweg via Roosendaal, Zwolle en Enschede in 1996 teruggekeerd naar mijn lievelingsstad Amsterdam. Sindsdien werk en woon ik in Amsterdam West.

Ik haal er veel voldoening uit om aanstaande ouders voor te bereiden bij de veranderingen die voor de deur staan en probeer hen daar de de juiste (medische) zorg te geven, afgestemd op persoonlijke wensen en situaties. In 2010 heb ik  mijn  certificaat voor het maken van termijnecho’s behaald. Ik heb de cursus Centering Pregnancy gevolgd en heb plannen om hiermee binnenkort te starten in onze praktijk.

Sinds 2005 ben ik lid van de hoofdredactie van de GroeiGids. Dit is een reeks van informatieboekjes waarvan je in de zwangerschap de delen Zwanger, Borstvoeding en Kraam krijgt. Het Ouder- Kindteam geeft je in het kraambed deel 0-4 Jaar. Hierdoor ben ik  meer bewust geworden van de invloed die  ervaring van je eigen opvoeding op die van het kind heeft. In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en fiets met plezier door Amsterdam.

Ik ben Sanne Hoep. Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd in Amsterdam. Juli 2014 ben ik afgestudeerd. Ik werk vanaf 1 september 2015 bij VIA ‘verloskundigen in Amsterdam’. Ik heb voorheen waargenomen in Noordwijk en bij diverse praktijken in Amsterdam, waaronder Verloskunde in West.De multiculturele samenleving in Amsterdam West spreekt mij erg aan. Ik wilde van jongs af aan al verloskundige worden. Ik vind het bijzonder om zwangere vrouwen en hun partner te begeleiden in zo een mooie periode, namelijk het krijgen van een kind. De diversiteit van het vak vind ik erg leuk. Ik sta voor verloskundige zorg op maat, op individuele cliënten afgestemde begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed. Doordat we bij VIA in een klein team werken, biedt dit de mogelijkheid om een nauwe band op te bouwen met jou als cliënt.Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en de begeleiding te bieden in deze bijzondere periode.

Ik ben Deirdre de Graaf en sinds 2015 werk ik met veel plezier als verloskundige in Amsterdam.
Ik heb eerst een tijdje in de mode gewerkt maar ik kwam er al gauw achter dat het vak verloskunde mij veel meer aan het hart ligt. Ik heb toen besloten om verloskunde te gaan studeren en ik heb er geen moment spijt van gehad, wat een geweldig beroep!Ik heb sindsdien al heel wat ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed en ik blijf het bijzonder vinden om op deze manier betrokken te zijn bij de dynamiek van een gezin.Elk mens is uniek en als verloskundige vind ik het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten op de wensen van de cliënt en haar partner en hierin veilige en verantwoorde zorg te kunnen bieden.

Ik ben Lisa Dehing, een geboren Amsterdamse en opgegroeid in een dorpje in het Groene Hart.
Toen ik ging studeren ben ik teruggekeerd naar Amsterdam.
Sinds 2016 werk ik als verloskundige in en om Amsterdam. Per januari 2018 heb ik me mogen aansluiten bij het team van VIA. Ik vind het belangrijk dat jullie uiteindelijk goed kunnen terugkijken op de zwangerschap en de bevalling en ik kijk er naar uit jullie hierin te mogen begeleiden.

Ik ben Godelief Maassen en ben in 1988 afgestudeerd als verloskundige. Als klinische verloskundige en part time echoscopiste heb ik in het buitenland en in Amsterdam gewerkt. In die tijd heb ik altijd studenten verloskunde tijdens hun praktijk stages begeleid.  Dit inspireerde mij en ik ben dan ook de docentenopleiding gezondheidszorg gaan volgen. In 2003 heb ik de switch gemaakt van verloskundige in de praktijk naar docent bij de Verloskunde Academie. Sinds 2012 ben ik weer aan de slag gegaan als echoscopiste (1-2 dagen per week). Ik miste het contact met de zwangere zelf en hun partner, met jullie dus!
Ik vind het heel leuk onderdeel te zijn van het team bij VIA en op een aantal momenten even in jullie zwangerschap mee te kijken. Mij even te verdiepen in wat er speelt op het moment van de echo. We zien elkaar zeker op het echospreekuur. Graag tot dan!

Mededeling:
Niosha Porkalkaly vervangt op dit moment Godelief Maassen.

Onze assistentes Els en Karin staan jullie iedere werkdag tussen 12.00 en 15.00 uur graag te woord

Onze vaste waarneemster is:


Verloskundigen in Opleiding

Wij zijn een vaste stage-plaats voor verloskundigen in opleiding.
De verloskundige in opleiding stelt zich op deze pagina aan je voor.