00 test over ons

Anke van den Bergh

In 1983 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Amsterdam en na een omweg via Roosendaal, Zwolle en Enschede in 1996 teruggekeerd naar mijn lievelingsstad Amsterdam. Sindsdien werk en woon ik in Amsterdam West.

Ik haal er veel voldoening uit om aanstaande ouders voor te bereiden bij de veranderingen die voor de deur staan en probeer hen daar de de juiste (medische) zorg te geven, afgestemd op persoonlijke wensen en situaties. In 2010 heb ik  mijn  certificaat voor het maken van termijnecho’s behaald. Ik heb de cursus Centering Pregnancy gevolgd en heb plannen om hiermee binnenkort te starten in onze praktijk.

Sinds 2005 ben ik lid van de hoofdredactie van de GroeiGids. Dit is een reeks van informatieboekjes waarvan je in de zwangerschap de delen Zwanger, Borstvoeding en Kraam krijgt. Het Ouder- Kindteam geeft je in het kraambed deel 0-4 Jaar. Hierdoor ben ik  meer bewust geworden van de invloed die  ervaring van je eigen opvoeding op die van het kind heeft.

In mijn  vrije tijd luister ik graag naar muziek en fiets met plezier door Amsterdam.

Sanne Hoep

Ik ben Sanne Hoep en ik ben opgegroeid in Purmerend. Ik heb de opleiding tot verloskundige gevolgd in Amsterdam. Halverwege 2014 ben ik afgestudeerd. Ik werk vanaf 1 september 2015 bij VIA ‘verloskundigen in Amsterdam’. Ik heb voorheen waargenomen in Noordwijk en bij diverse praktijken in Amsterdam, waaronder Verloskunde in West.

De multiculturele samenleving in Amsterdam West spreekt mij erg aan. Ik wilde van jongs af aan al verloskundige worden. Ik vind het bijzonder om zwangere vrouwen en hun partner te begeleiden in zo een mooie periode, namelijk het krijgen van een kind. De diversiteit van het vak vind ik erg leuk. Zo zien we jou als zwangere op het spreekuur, begeleiden we bevallingen en komen langs in de kraamtijd. Ik sta voor verloskundige zorg op maat, op individuele cliënten afgestemde begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed. Doordat we bij VIA in een klein team werken, biedt dit de mogelijkheid om een nauwe band op te bouwen met jou als cliënt.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en de begeleiding te bieden in deze bijzondere periode.

Deirdre de Graaf

Ik ben Deirdre de Graaf en sinds 2015 werk ik met veel plezier als verloskundige in Amsterdam.
Ik heb eerst een tijdje in de mode gewerkt maar ik kwam er al gauw achter dat het vak verloskunde mij veel meer aan het hart ligt. Ik heb toen besloten om verloskunde te gaan studeren en ik heb er geen moment spijt van gehad, wat een geweldig beroep! Ik heb sindsdien al heel wat ouders mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed en ik blijf het bijzonder vinden om op deze manier betrokken te zijn bij de dynamiek van een gezin.

Elk mens is uniek en als verloskundige vind ik het dan ook belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten op de wensen van de cliënt en haar partner en hierin veilige en verantwoorde zorg te kunnen bieden.

Godelief Maassen (echoscopiste)

Ik ben Godelief Maassen en ben in 1988 afgestudeerd als verloskundige. Daarna ben ik vertrokken naar de stad Berlijn. In 1995 ben ik terug gekomen naar Nederland en als verloskundige aan de slag gegaan in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Ik heb  een echo-opleiding  gevolgd en ben  daarna een deel van de uren op de polikliniek aan de slag gegaan als echoscopiste. 
Tijdens mijn werk  in zowel Berlijn als in Amsterdam heb ik altijd studenten verloskunde tijdens hun praktijk stages begeleid. Onmisbaar voor de toekomst van goede zorg zijn de professionals in opleiding. Dit inspireerde mij en ik ben dan ook de docentenopleiding gezondheidszorg gaan volgen. In 2003 heb ik de switch gemaakt van verloskundige in de praktijk naar docent bij de verloskunde academie Amsterdam-Groningen. 

Sinds 2012 ben ik daarnaast weer aan de slag gegaan als echoscopiste (1-2 dagen per week). Ik miste na jaren van docent zijn het contact met de zwangere zelf en hun partner, met jullie dus! Zo leuk om op een aantal momenten even in jullie zwangerschap mee te kijken, me even te verdiepen in wat er speelt op het moment van de echo.
Ik vind het heel erg leuk om nu hier te werken als lid van het team  van Verloskunde in Amsterdam, VIA. We zien elkaar zeker op het echospreekuur. Graag tot dan!

Onze assistentes Els en Karin staan u iedere werkdag tussen 12.00 en 15.00 uur graag te woord

Onze vaste waarnemers zijn:

De foto’s op deze pagina zijn van Hanna Radstake

Verloskundigen in Opleiding

Wij zijn een vaste stage-plaats voor verloskundigen in opleiding.
De verloskundige in opleiding stelt zich op deze pagina aan je voor.